23 februari 2009

CD-PAKKETTEN EXCLUSIEVER

"De soloplaat van drummer Josh Freese kan je online bestellen in elf edities, waaronder eentje van 75 duizend dollar.

Freese, die onder meer bandlid was van Nine Inch Nails, Devo, Guns N Roses en The Vandals en drumwerk verrichtte op bijna 300 albums, heeft een hilarisch businessmodel rond zijn nieuwe solo-album bekendgemaakt.

Naast een download en een cd geeft hij nog veel meer keuzes voor edities in gelimiteerde oplage. Voor vijftig dollar krijg je naast zijn muziek ook een telefoongesprek van vijf minuten. Voor 250 dollar mag je met hem lunchen, voor duizend dollar wast hij je auto, en bij elke duurdere oplage wordt de lijst cadeaus langer.

Voor vijfduizend dollar (drie stuks) schrijft Josh een liedje over je wat ook op iTunes wordt gezet en mag je daar samen met hem een videoclip bij regisseren. De drie duurste opties zijn exclusief en bestaan uit allerlei tripjes naar uitgaangsgelegenheden rond Los Angeles, met veel alcohol en luxe. Ook mag je zelf meespelen op een speciale EP met vijf nummers over jouw leven, mag je een van zijn drumstellen meenemen en wordt Freese een paar weken je persoonlijke assistent. Dat laatste is alleen voor Amerikanen beschikbaar.

Radiohead en Nine Inch Nails bewezen eerder al dat geld verdienen door gratis muziek online weg te geven en tegelijk luxe pakketten cd's en lp's in gelimiteerde oplage te verkopen, erg lucratief kan zijn. Maar de vraag is wat minder bekende bands aan zulke modellen kunnen hebben. Freese is daar kennelijk cynisch over gestemd.

Bands proberen intussen van alles en nog wat. Zo verkoopt de band The Presidents of the USA hun nieuwe muziek als een iPhone-app van 3 dollar en verkoopt John Wesley Harding bij zijn cd ook een optreden in je achtertuin. En het bandje Officer Roseland betaalt jou, of een goed doel, zelfs 1 dollar als je hun nieuwe plaat downloadt. Tel uit je winst!"

bron: bright

Geen opmerkingen: